ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه 7 تا 20 - پنجشنبه‌ها 7 تا 17 (به جز روزهای تعطیل)
نشانی: شیراز، خیابان اردیبهشت، حدفاصل خیابان فلسطین و ملاصدرا
شماره تماس: 071-32316947
ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه 7 تا 20 - پنجشنبه‌ها 7 تا 18 (یه جز روزهای تعطیل)
نشانی: شیراز، خیابان اردیبهشت، حدفاصل خیابان فلسطین و ملاصدرا
شماره تماس: 071-32316947
نام آزمایش:
ANCA-P
هزینه آزمایش:
922980 ریال
نوع نمونه:
سرم، پلاسما ETDA
حجم نمونه:
1ml
کمترین حجم نمونه:
0.5ml
نگهداری نمونه:
7روز در دمای2تا8درجه سانتیگراد،3ماه در دمای منفی20درجه سانتیگراد
حمل و نقل نمونه:
انتقال در شرایط یخچالی یا فریز
راهنمای جمع آوری نمونه:
نمونه فریز دفریز نشود- رد نمونه های همولیز ، ایکتریک و لیپمیک شدید
اطلاعات لازم از بیمار:
سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری:
نيازي به ناشتايي یا آمادگی خاصی نمي باشد.
اطلاعات بالینی:
ANCA گروهی از آنتی‌بادی‌ها است که وقتی سیستم ایمنی فرد به اشتباه پروتئین‌های نوتروفیل خود را مورد هدف و حمله قرار می‌دهد، تولید می‌شوند. از رایج‌ترین پروتئین‌های نوتروفیل، میلوپراکسیداز (MPO) و پروتئیناز سه (PR3) هستند. این کار باعث تولید آنتی‌بادی‌های MPO و یا PR3 می‌شود. آزمایش خون ANCA، تشخیص وجود یا عدم‌وجود این اتوآنتی‌بادی‌ها را با بررسی اسلاید در زیر میکروسکوپ فلورسانس امکان‌پذیر می‌سازد. ANCA ممکن است در انواع اختلالات خود-ایمنی که باعث التهاب و آسیب به عروق خونی در سراسر بدن (واسکولیت سیستمیک) می‌شود، وجود داشته باشد. دو گروه مهم cANCA (PR-3) یعنی ANCA سیتوپلاسمی و pANCA (MPO) یعنی ANCA اطراف هسته‌ای (perinuclear) وجود دارد. این تست برای آزمایش اختلالات خاص اتوایمیون مانند گرانولوماتوز وگنر، Microscopic polyangitis و … ؛ و یا وقتی پزشک فکر می کند که بیمار دارای علائمی است که ممکن است به علت اختلال خود ایمنی عروقی باشد (خستگی، تب، کاهش وزن، درد عضلانی و عرق شبانه)، و همچنین گاهی اوقات برای پایش پاسخ به درمان درخواست می شود. مثبت شدن تست pANCA به معنی وجود آنتی‌بادی بر ضد میلوپراکسیداز است، که در پلی‌آنژیت میکروسکوپی و گلومرولونفریت نکروزان و گرانولوماتوز وگنر لوکال (محدود) کلیوی (۵۰%) پدید می‌آید، اما حساسیت تست برای رسیدن به تشخیص این بیماری‌ها بسیار کم است. البته pANCA در برخی بیماری‌های روماتولوژیک دیگر نیز یافت شده است، مانند کلانژیت اسکروزان و کولیت اولسراتیو؛ ولی هیچکدام از حساسیت و ویژگی کافی به‌عنوان تست تشخیصی برخوردار نیست. یادآوری می‌شود که تشخیص قطعی گرانولوماتوز وگنر از طریق بیوپسی بافت گرفتار (کلیه، ریه یا مجاری تنفسی فوقانی) صورت می‌پذیرد و تست ANCA جهت کمک بیشتر به تشخیص و یا بررسی سیر درمان و یا کشف سریع عود بیماری انجام می‌گیرد. اگر نتیجه تست ANCA مثبت باشد، برای تعیین میزان آنتی‌بادی موجود، آزمایش تکمیلی انجام می‌شود که تیتر نامیده می‌شود. برای تعیین تیتر، نمونه سرم در چند مرحله رقیق می‌شود و هر یک از رقت‌ها از نظر حضور آنتی‌بادی آزمایش می‌شود. بیشترین رقت که در آن آنتی‌بادی می‌تواند شناسایی شود، تیتر است. هرچه تیتر بالاتر باشد، آنتی‌بادی موجود در خون بیشتر است. P-ANCA. در موارد زیر افزایش می یابد: : خونریزی آلوئولی آنژیت و پلی آنژیت (التهاب عروق) بیماری خود ایمنی کبد کاپیلاریت (التهاب مویرگ ها) سندروم چرچ – استراوس سندروم فلتی گلومرولونفریت بیماری های التهابی روده واسکولیت پوستی لوکوسیتوکلاستیک آرتریت روماتوئید .
نام های مشابه:
۳-ANCA, ANCA Antibodies, Anticytoplasmic Autoantibodies, c-ANCA, MPO, MPO-ANCA, Myeloperoxidase Antibodies, p-ANCA, PR3, PR3-ANCA, Proteinase 3 Antibodies, Serine Proteinase 3
نیازهای همراه نمونه:
نام و نام خانوادگی-نوع نمونه
احتیاط ها:
نتیجه مثبت کاذب در ۵% موارد با روش ELISA مشاهده شده است. pANCA در کمتر از ۱% بیماران روماتیسمی سیتمیک مشاهده شده است. در حدود ۱۰% بیماران گرانولوماتوز واگنر یا پلی‌آنژاتیس میکروسکوپی نتایج ANCA منفی است.