ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه 7 تا 20 - پنجشنبه‌ها 7 تا 17 (به جز روزهای تعطیل)
نشانی: شیراز، خیابان اردیبهشت، حدفاصل خیابان فلسطین و ملاصدرا
شماره تماس: 071-32316947
ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه 7 تا 20 - پنجشنبه‌ها 7 تا 18 (یه جز روزهای تعطیل)
نشانی: شیراز، خیابان اردیبهشت، حدفاصل خیابان فلسطین و ملاصدرا
شماره تماس: 071-32316947
نام آزمایش:
ADH
هزینه آزمایش:
908320 ریال
نوع نمونه:
serum
حجم نمونه:
1ml
کمترین حجم نمونه:
0.5ml
نگهداری نمونه:
7روز در دمای2تا8درجه سانتیگراد،3ماه در دمای منفی20درجه سانتیگراد
حمل و نقل نمونه:
انتقال در شرایط یخچالی یا فریز
راهنمای جمع آوری نمونه:
نمونه فریز دفریز نشود- رد نمونه های همولیز و لیپمیک شدید
اطلاعات لازم از بیمار:
سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری:
برای آزمایش ADH رعایت شرایط خاصی لازم نیست؛ با این حال، در صورت نیاز به اندازه‌گیری ADH در تست محرومیت از آب و یا در آزمایش بار آب ، بایستی با پزشک خود مشورت نمایید.
اطلاعات بالینی:
هورمون آنتی‌دیورتیک (ADH)، که به آن آرژینین-وازوپرسین (AVP) نیز گفته می‌شود، نوعی هورمون است که با کنترل میزان بازجذب آب از کلیه‌ها، به حفظ تعادل آب بدن کمک می‌کند. در این آزمایش، مقدار ADH موجود در خون اندازه‌گیری می‌شود. ADH، توسط هیپوتالاموس در مغز تولید می‌شود و سپس در غده هیپوفیز خلفی ذخیره می‌گردد. به طور طبیعی، در پاسخ به افزایش اسمولالیته خون (تعداد ذرات حل شده در خون) یا کاهش حجم خون، ADH توسط هیپوفیز ترشح می‌شود. کلیه‌ها در پاسخ به این ADH، آب را بازجذب نموده و ادرار غلیظ‌تری را تولید می‌کنند. آب بازجذب شده موجب رقیق‌شدن خون، کاهش اسمولالیته خون و افزایش حجم خون و فشارخون می‌گردد. اگر این فرآیند نتواند به اندازه کافی تعادل آب را حفظ نماید، مرکز تشنگی تحریک خواهد شد تا فرد مجبور به نوشیدن آب بیشتری شود. انواعی از اختلالات، شرایط و داروها وجود دارند که می‌توانند بر میزان ADH آزاد شده و یا بر میزان پاسخ کلیه‌ها به این ADH تأثیر بگذارند. افزایش یا کاهش ADH می‌تواند منجر به ایجاد علائم حاد و مزمن شود که در موارد نادری، ممکن است خطرناک باشند. … اگر مقادیر ADH خیلی پایین باشد یا کلیه‌ها به ADH پاسخ ندهند، مقادیر زیادی از آب بدن از طریق کلیه‌ها از دست می‌رود، ادرار تولیدی رقیق‌تر از حالت طبیعی خواهد بود و خون نیز غلیظ‌تر خواهد شد. درنتیجه این فرآیند، تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، دهیدراسیون و – اگر آب کافی برای جایگزینی آب از دست رفته مصرف نشود – مقادیر بالای سدیم خون (هیپرناترمی) ایجاد خواهد شد.
نام های مشابه:
Anti Durtic Hormon(ADH)- vasopressin، آنتي ديورتيک هورمون- AVP
نیازهای همراه نمونه:
نام و نام خانوادگی-نوع نمونه
احتیاط ها:
بسیاری از داروها و مواد دیگر می توانند بر سطح ADH در خون تأثیر بگذارند. از قبل از انجام آزمایش، از موارد زیر اجتناب کنید: الکل ،کلونیدین که یک داروی فشار خون است، دیورتیک ها ،هالوپریدول، دارویی است که برای درمان اختلالات روانی و رفتاری استفاده می شود، انسولین، لیتیوم، مورفین، نیکوتین ،استروئیدها